Ads 468x60px

Pages

Diós zabfánk

1905.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg zabpehely,
5 tojás,
10 dkg margarin,
1 mokkáskanál só,
a töltelékhez:
20 dkg szilvalekvár,
10 dkg finomra darált dióbél,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel 2 dl vízben a margarint és a sót. Öntsük bele a finomra darált zabpelyhet, és kis lángon addig kevergessük, amíg az egész összeáll egy masszává. Hűtsük ki, és egyenként keverjük bele a tojásokat. Tegyük nyomózsákba, és alufóliával bélelt, nagy tepsire nyomjunk belőle diónyi halmokat, egymástól legalább egy centi távolságra. Előmelegített, forró sütőben süssük szép sárgára. Keverjük össze a szilvalekvárt a darált dió felével, és töltsük meg vele a félbevágott fánkokat. Ezután a lekvárral bekent fánktetőket mártsuk bele a megmaradt dióba, és kalap gyanánt illesszük vissza a tetejükre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése