Ads 468x60px

Pages

Mozart szelet

1910.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg darált dió,
10 dkg cukor,
20 dkg vaj,
26 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 tojás,
a töltelékhez:
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
3 cl rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a liszttel elkevert sütőport a vajjal, a cukorral, a dióval, és az egész tojással, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben süssük szép világosra. A sütés után a tésztát vágjuk kétfelé, és a következő töltelékkel megkenve borítsuk egymásra. A töltelékhez keverjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a darált diót és a rumot. A süteményt hosszú szeletekre vágva cukrozott fél dióbelekkel díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése