Ads 468x60px

Pages

Narancsos mogyoró

1915.
HOZZÁVALÓK:
1 csésze cukor,
1/2 csésze víz,
50 dkg földimogyoró,
3 teáskanál reszelt narancshéj,
2,5 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük a mogyorót - zsiradék hozzáadása nélkül - forró sütőbe, és addig pirítsuk, amíg konyharuha közé téve a héját le nem tudjuk könnyedén dörzsölni. A cukrot, és a vizet egy serpenyőben addig kevergessük, de nem forraljuk -, amíg a cukor elolvad, majd kb. 115 fokra melegítsük fel. (Ezt a hőmérsékletet akkor értük el, ha a hideg vízbe cseppentett szirupból az ujjunkkal puha gömböt tudunk formálni.) A serpenyőt ekkor vegyük le a tűzről, tegyük bele a megtisztított mogyorót és a narancshéjat, s addig keverjük, amíg a szirup kikristályosodik. Ekkor ismét tegyük vissza a tűzre és közepes lángon, állandóan kevergetve a mogyorót aranybarnára karamellizáljuk. Ekkor adjuk hozzá a vajat és addig keverjük, amíg el nem olvad. Terítsük még melegen a mogyorót egy sütőlemezre borított sütőpapírra, s hagyjuk kihűlni, majd megszáradni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése