Ads 468x60px

Pages

Breton szilvalepény

1928.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg kimagozott aszalt szilva,
20 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
4 tojás,
3/4 l tej,
1 evőkanál rum,
2 dkg vaj,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk néhány órára hideg vízbe a szilvát, csepegtessük le, és magozzuk ki. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, és a sót, majd egy fakanállal dolgozzuk bele a tojásokat. Apránként öntsük hozzá a tejet, majd a rumot is. Vajazzunk ki egy kb. 25 centis tortasütőt, szórjuk bele a szilvát, majd öntsük rá a masszát. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 1/2 órán át süssük. Hagyjuk a formában kihűlni. Langyosan, cikkekre vágva kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése