1928.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg kimagozott aszalt szilva,
20 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
4 tojás,
3/4 l tej,
1 evőkanál rum,
2 dkg vaj,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk néhány órára hideg vízbe
a szilvát, csepegtessük le, és magozzuk ki. Keverjük össze a lisztet, a cukrot,
és a sót, majd egy fakanállal dolgozzuk bele a tojásokat. Apránként öntsük
hozzá a tejet, majd a rumot is. Vajazzunk ki egy kb. 25 centis tortasütőt, szórjuk
bele a szilvát, majd öntsük rá a masszát. Előmelegített sütőben közepes lángon
kb. 1/2 órán át süssük. Hagyjuk a formában kihűlni. Langyosan, cikkekre vágva
kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése