1919.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt,
1 tojás,
3 dkg zsír,
1 evőkanál porcukor,
1 evőkanál tejföl,
késhegynyi só,
10 dkg gyümölcsíz,
2 evőkanál vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Kevés langyos vízzel keverjük rétestészta
keménységűre a lisztet a tojással, a zsírral, a porcukorral, a tejföllel, és a
sóval. Dolgozzuk ki alaposan, majd hagyjuk fél órán keresztül állni. Ezután
nyújtsuk ki, kenjük be vékonyan zsírral, és negyedóránként 3 alkalommal
nyújtsuk ki. Az utolsó nyújtásnál annak megfelelően, hogy tölteni szeretnénk,
vagy sem, vékonyabbra, vagy vastagabbra nyújtsuk. Ha töltjük, válasszunk
ízlésünknek megfelelő gyümölcsízt. Vágjuk kockákra, és sütés közben forgassuk.
Miután kihűlt, hintsük be vaníliáscukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése