Ads 468x60px

Pages

Debreceni széllel bélelt

1919.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt,
1 tojás,
3 dkg zsír,
1 evőkanál porcukor,
1 evőkanál tejföl,
késhegynyi só,
10 dkg gyümölcsíz,
2 evőkanál vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Kevés langyos vízzel keverjük rétestészta keménységűre a lisztet a tojással, a zsírral, a porcukorral, a tejföllel, és a sóval. Dolgozzuk ki alaposan, majd hagyjuk fél órán keresztül állni. Ezután nyújtsuk ki, kenjük be vékonyan zsírral, és negyedóránként 3 alkalommal nyújtsuk ki. Az utolsó nyújtásnál annak megfelelően, hogy tölteni szeretnénk, vagy sem, vékonyabbra, vagy vastagabbra nyújtsuk. Ha töltjük, válasszunk ízlésünknek megfelelő gyümölcsízt. Vágjuk kockákra, és sütés közben forgassuk. Miután kihűlt, hintsük be vaníliáscukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése