Ads 468x60px

Pages

Görög karácsonyi kalács

1925.
HOZZÁVALÓK:
2 dl finomított olívaolaj,
15 dkg cukor,
1-1,5 dl narancslé,
1 dl konyak,
75 dkg liszt,
2 mokkás kanál sütőpor,
a sziruphoz:
20 dkg cukor,
20 dkg méz,
vagdalt dió,
fahéj ízlés szerint.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk el alaposan az olajat a cukorral, a narancslével, és a konyakkal. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan gyúrjunk belőle sima tésztát. Szaggassuk tojás nagyságú darabokra, nyújtsuk négyszögletesre és sodorjuk össze. Tegyük kikent tepsibe, közepes tűzön kb. 30 percig süssük. Forraljunk fel 2 dl vizet a mézzel, és a cukorral, és főzzük 5 percig. Ezzel a sziruppal öntsük le a kalácsokat, majd 15 percig hagyjuk állni. Szedjük őket egy süteményes tálra, hintsük meg dióval, és fahéjjal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése