Ads 468x60px

Pages

Gyufa süti

1923.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg lágy margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 üvegcse vaníliaaroma,
1 tojás,
15 dkg liszt,
3 dkg étkezési keményítő.
a mázhoz:
10 dkg porcukor,
1/2 csomag erdei gyümölcs- vagy eperízű zselépor.



ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint egy keverőedényben. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliáscukrot és az aromát, és addig keverjük, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. A tojást kb. fél percig keverjük bele. Keverjük el a lisztet a keményítővel, és szitáljuk a masszába. Osszuk a tésztát három egyenlő részre, és egyesével töltsük habzsákba. Egy, kb. 0,7 cm átmérőjű nyomófejjel húzzunk 7 cm hosszú csíkokat a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A sütőt 200 fokra előmelegítve a sütési idő 6 perc. A süteményt a sütőpapírral együtt húzzuk le a sütőlemezről. A máz elkészítéséhez keverjük a porcukrot 3-4 evőkanál vízzel egy nagy tálban sűrű mázzá. A zseléport öntsük egy edénybe. A süteményt "fejükkel" kb. fél cm mélyen mártsuk a mázba, az alját töröljük le, majd egyből mártsuk a zseléporba. Kb. 30 percig hagyjuk állni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése