1926.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás fehérje,
27 dkg kristálycukor,
6 dkg porcukor,
piros ételfesték a színezéshez.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk nagyon kemény habot a
tojás fehérjéből 7 dkg finom kristálycukorral. A maradék cukorból, és egy kevés
vízből főzzünk sűrű szirupot, folyamatos keverés közben öntsük bele a habba, és
addig verjük, míg kihűl. A hab nagyon kemény legyen! Ezután keverjük bele a
porcukrot, és a masszát osszuk két részre. Az egyik részt fessük meg egy kevés
piros festékkel, a másikat hagyjuk fehéren. Az így elkészített habot, tegyük
nyomózsákba, és egy kikent tepsibe nyomjunk belőle apró csókokat. Helyezzünk a
habcsókra ezüstfonalat, és a csókok közötti fonálra kisebb csókokat nyomjunk.(a
rózsaszín és fehér csókokat váltogassuk). Az így elkészített láncokat mérsékelten
meleg sütőben szárítsuk meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése