Ads 468x60px

Pages

Gesztenyefelfújt

1947.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg gesztenyemassza,
10 db gesztenye,
2 dl tej,
8 dkg darált mandula,
tejszín,
21 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
5 tojás,
ízlés szerint választott szörp,
az öntethez:
2 narancs,
1 citrom,
14 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a gesztenyemasszát a tejjel és hagyjuk egyet forrni, ekkor adjuk hozzá a darált mandulát. Miután a tűzhelyről levettük, adjunk hozzá néhány kanál hideg tejszínt, és a porcukrot, majd főzzük folytonos kevergetés közben sűrű péppé. Ezután vegyük le a tűzről, vegyítsük össze a friss vajjal és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá 5 tojás sárgáját és 3 tojás habját. A mintát vajjal kenjük ki. Tíz darab sült gesztenyét mártsunk ízlés szerint választott sűrű szörpbe, ezekkel a mintát rakjuk szépen ki, öntsük rá a tésztát, és pároljuk egy órán keresztül. A narancsok és a citrom levét a cukorral addig főzzük, míg nagy buborékokat vet, és ezt kihűlve öntsük a tálra borított felfújt köré.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése