Ads 468x60px

Pages

Habos meggyes pite

1940.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
25 dkg liszt,
2 evőkanál porcukor,
3 tojás,
késhegynyi só,
2 evőkanál morzsa,
1 kg meggy,
15 dkg vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a vajat a lisztben, majd gyúrjuk össze alaposan a porcukorral, a tojássárgákkal, és egy csipetnyi sóval. Nyújtsuk a tésztát egy tepsiben félujjnyi vastagra, szórjuk meg morzsával, a cukros, kimagozott meggyel, majd újra morzsával. Süssük ki, és miután kisült, verjük fel a tojásfehérjéket a vaníliáscukorral kemény habnak. Öntsük a kisült tészta tetejére, tegyük újra sütőbe, és süssük halvány sárgára. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel vágjuk kockákra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése