1940.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
25 dkg liszt,
2 evőkanál porcukor,
3 tojás,
késhegynyi só,
2 evőkanál morzsa,
1 kg meggy,
15 dkg vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a vajat a lisztben,
majd gyúrjuk össze alaposan a porcukorral, a tojássárgákkal, és egy csipetnyi
sóval. Nyújtsuk a tésztát egy tepsiben félujjnyi vastagra, szórjuk meg
morzsával, a cukros, kimagozott meggyel, majd újra morzsával. Süssük ki, és
miután kisült, verjük fel a tojásfehérjéket a vaníliáscukorral kemény habnak. Öntsük
a kisült tészta tetejére, tegyük újra sütőbe, és süssük halvány sárgára.
Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel vágjuk kockákra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése