Ads 468x60px

Pages

Kapros zöldbabpite túróval

1939.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
25 dkg túró,
5 dkg zsemlemorzsa,
50 dkg zöldbab,
1-2 szál zellerzöld,
1 csokor kapor,
5 dkg reszelt sajt,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük puhára a tisztított, darabolt babot sóval, zellerzöldjével ízesített vízben, majd szűrjük le. A tojások sárgáját keverjük habosra 8 dkg margarinnal, sózzuk meg ízlés szerint, fűszerezzük az összevagdalt kaporral. Keverjük össze az áttört túrót, a habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet meg a zsemlemorzsát. A maradék margarinnal kenjünk ki egy közepes nagyságú tepsit. Öntsük a tésztamasszát a tepsibe, szórjuk meg a zöldbabbal, és nem túl forró sütőben süssük pirosra. Melegen, kockákra vágva, reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése