1936.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
4 szelet csokoládé,
25 dkg cukor,
4 tojás,
5 dkg héjas, tört mandula,
5 evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor,
25 dkg cukrozott gyümölcs,
csokoládédara.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat az
olvasztott csokoládéval, a cukorral, és a tojássárgákkal, majd adjuk hozzá a
héjas tört mandulát, a liszttel elkevert sütőport és a tojások habját. Simítsuk
a tésztát kivajazott tepsibe kétujjnyi vastagon, a tetejére szórjunk apróra
vágott vegyes cukrozott gyümölcsöt, és gyengén nyomjuk a tésztába. Közepes
tűznél lassan süssük ki. A kész süteménylapot vágjuk kockákra egy éles késsel,
melyeket aljukon villára szúrva, sűrű cukorszirupba mártva, csokoládé darával
vagy reszelt csokoládéval szórjunk be. A beszórt kockákat hűvös helyen szárítsuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése