1942.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
30 dkg cukor,
1 dl étolaj,
1 dl tej,
30 dkg liszt,
1/2 csomag szalalkáli,
a krémhez:
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg margarin,
1/2 citrom,
40 dkg túró.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojások sárgáját a
cukorral, az étolajjal, és a tejjel. Adjuk hozzá a lisztet, a szalalkálit, és a
tojások keményre vert habját. Süssük meg és miután kihűlt, vágjuk ketté. A krém
elkészítéséhez keverjük ki a margarinnal a porcukrot, a vaníliáscukrot, és a
citrom levét, majd adjuk hozzá az apróra tört túrót. Kenjük a krémet a
kettévágott lapok közé és a tetejét hintsük meg porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése