1948.
HOZZÁVALÓK:
1 piskótatekercs-lap,
3 dl tejszín,
2 tojássárgája,
4 dkg porcukor,
5 dkg darált mák,
10 dkg sárgabaracklekvár,
reszelt citromhéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lekvárt kevés forró
vízzel, majd kenjük a piskótára. Tekerjük fel szorosan, csavarjuk alufóliába és
tegyük hűtőbe. A darált mákot főzzük 1,5 dl tejszínben 3 percig, hűtsük ki,
majd keverjük bele a citromhéjat. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral
gőz felett. Adjuk hozzá a mákkrémet és az edényt jeges vízbe állítva verjük tovább,
amíg ki nem hűl. A maradék tejszínt kemény habbá verve keverjük a mákkrémbe.
Egy félgömb alakú formát béleljünk ki folpackkal. Vágjuk a piskóta tekercset
ujjnyi vastag szeletekre és béleljük ki vele a formát. Öntsük bele a mákkrémet
és legalább 4 órán át fagyasszuk. Felszeletelés után málna- vagy eperpürével
tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése