Ads 468x60px

Pages

Mákcharlotte

1948.
HOZZÁVALÓK:
1 piskótatekercs-lap,
3 dl tejszín,
2 tojássárgája,
4 dkg porcukor,
5 dkg darált mák,
10 dkg sárgabaracklekvár,
reszelt citromhéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lekvárt kevés forró vízzel, majd kenjük a piskótára. Tekerjük fel szorosan, csavarjuk alufóliába és tegyük hűtőbe. A darált mákot főzzük 1,5 dl tejszínben 3 percig, hűtsük ki, majd keverjük bele a citromhéjat. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral gőz felett. Adjuk hozzá a mákkrémet és az edényt jeges vízbe állítva verjük tovább, amíg ki nem hűl. A maradék tejszínt kemény habbá verve keverjük a mákkrémbe. Egy félgömb alakú formát béleljünk ki folpackkal. Vágjuk a piskóta tekercset ujjnyi vastag szeletekre és béleljük ki vele a formát. Öntsük bele a mákkrémet és legalább 4 órán át fagyasszuk. Felszeletelés után málna- vagy eperpürével tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése