1957.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
1 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
pici só,
1 tojás,
5 dkg margarin,
tej,
a töltelékhez:
10 dkg vaníliás cukor,
10 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Kelesszük meg langyos tejben az
élesztőt, adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, kevés sót, és a tojást, majd
gyúrjunk belőle kalácstészta keménységű tésztát. Dolgozzuk ki alaposan, és
dagasszuk bele még az olvasztott margarint is. Tegyük a megkelt tésztát
lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, és kenjük meg a vaníliáscukorral kikevert
vajjal. Göngyöljük, majd vágjuk fel a tésztát, zsírozott tepsiben állítsuk egymás
mellé, és közben locsoljuk margarinnal. Miután megkelt, süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése