Ads 468x60px

Pages

Felvidéki túrós

1969.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg zsír,
1 tojás,
15 dkg cukor,
kevés tej,
a töltelékhez:
5 tojás,
10 dkg porcukor,
1/2 kg túró,
6 dkg mazsola,
1 evőkanál morzsa,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a sütőporral elkevert lisztet a zsírral, az egész tojással, a cukorral, és kevés tejjel, lágy, nyújtható tésztává. Tegyük a tészta felét tepsibe, és borítsuk be egyenletesen a következő töltelékkel: keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, adjuk hozzá könnyedén keverve az áttört, lecsurgatott túrót, a tisztított mazsolát, a világos morzsát, és legvégül a tojások keményre vert habját. Fedjük be a tészta másik felével a túrós töltelékréteget, kenjük meg tojással, és villával több helyen megszurkálva, közepes tűznél süssük meg. Tálaláskor hintsük meg vaníliáscukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése