1967.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
10 dkg cukor,
4 evőkanál tej,
1 evőkanál vaníliáscukor,
5 dkg instant kakaópor,
5 dkg durvára őrölt mandula,
30 dkg keksz,
2 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a felvert
tojásokat a cukorral, a vaníliáscukorral, a kakaóval és a tejjel. Adjuk hozzá a
megolvasztott vajhoz a mandulát, és a cukros, kakaós tejet. Keverjük ki a krémet
alaposan. Béleljünk ki egy formát alufóliával vagy sütőpapírral, és az alját
kevés krémmel kenjük be. Erre tegyünk egy sor kekszet, amit kenjünk be a kakaós
krémmel. A rétegezést addig folytatssuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A
tetejére borítsunk fóliát, és nehezékkel lenyomtatva legalább 4 órára, tegyük
hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon. Ezután a süteményt borítsuk ki a formából,
óvatosan húzzuk le róla a fóliát, és a „hideg kutyát” 1 cm vastag szeletekre vágjuk
fel. Hűtőszekrényben legalább 1 hétig eltartható.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése