1968.
HOZZÁVALÓK:
4 szép alma,
4 tojás,
12 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
1-1 darabka citromhéj és fahéj,
3 szem szegfűszeg,
a tál kikenéséhez vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a meghámozott,
cikkekre vágott almát annyi vízben, amennyi ellepi, 2 dkg cukorral, a
citromhéjjal, a fahéjjal meg a szegfűszeggel ízesítve, majd lecsepegtetve
hűtsük ki. Terítsük kikent tűzálló tálba és öntsük le a tésztamasszával,
amelyhez a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a diót és a
tojások fehérjéből vert kemény habot. A forró sütőben tűpróbáig süssük. A
tűzálló tálban adjuk az asztalra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése