Ads 468x60px

Pages

Pomone

1968.
HOZZÁVALÓK:
4 szép alma,
4 tojás,
12 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
1-1 darabka citromhéj és fahéj,
3 szem szegfűszeg,
a tál kikenéséhez vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a meghámozott, cikkekre vágott almát annyi vízben, amennyi ellepi, 2 dkg cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal meg a szegfűszeggel ízesítve, majd lecsepegtetve hűtsük ki. Terítsük kikent tűzálló tálba és öntsük le a tésztamasszával, amelyhez a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a diót és a tojások fehérjéből vert kemény habot. A forró sütőben tűpróbáig süssük. A tűzálló tálban adjuk az asztalra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése