1962.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
5 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
kevés reszelt citromhéj, vagy 1
csomag vaníliáscukor,
kevés tejföl,
csipetnyi só,
barackíz.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a zsírral,
majd gyúrjuk össze a cukorral, a tojássárgájával, a sütőporral, csipetnyi
sóval, a lereszelt citromhéjjal vagy a vaníliás cukorral meg annyi tejföllel,
hogy rugalmas tésztát kapjunk. Osszuk két részre, az egyikkel béleljünk ki egy
közepes nagyságú tepsit, kenjük meg barackízzel és a tészta másik részéből
nyújtott lappal fedjük be. Szurkáljuk meg a tetejét villával, kenjük meg a
tojásfehérjével és süssük világospirosra. Csak hidegen szeleteljük kockákra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése