Ads 468x60px

Pages

Csongrádi ostorrétes

1983.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
6 dl tej,
3 tojás,
25 dkg vaj,
10 dkg dió,
10 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Kelesszük meg langyos tejben, kevés cukorral az élesztőt. Ezután készítsünk a liszttel, a tojások sárgájával, a maradék tejjel és kevés sóval rétestésztát. Osszuk a jól kidolgozott tésztát három cipóra, és 20-30 percig pihentessük. Nyújtsuk ki a cipókat tányér nagyságúra. Az első lepénykét locsoljuk meg olvasztott vajjal, tegyük rá a másodikat, azt is locsoljuk meg vajjal. Erre helyezzük a harmadik lepényt, és a három réteget együtt nyújtsuk ki, mint a rétest. Locsoljuk meg a kinyújtott tésztát vajjal, és tekerjük fel. Kígyó alakban csavarva tegyük tepsibe, kb. 30 percig hagyjuk kelni. Kenjük meg tojásfehérjével, és cukrozott, darált dióval hintve süssük meg. Tálalásnál ne vágjuk fel, hanem hagyjuk egészben, így mindenki tetszés szerint téphet magának belőle. Vaníliamártással kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése