1983.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
6 dl tej,
3 tojás,
25 dkg vaj,
10 dkg dió,
10 dkg cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Kelesszük meg langyos tejben,
kevés cukorral az élesztőt. Ezután készítsünk a liszttel, a tojások sárgájával,
a maradék tejjel és kevés sóval rétestésztát. Osszuk a jól kidolgozott tésztát
három cipóra, és 20-30 percig pihentessük. Nyújtsuk ki a cipókat tányér nagyságúra.
Az első lepénykét locsoljuk meg olvasztott vajjal, tegyük rá a másodikat, azt
is locsoljuk meg vajjal. Erre helyezzük a harmadik lepényt, és a három réteget
együtt nyújtsuk ki, mint a rétest. Locsoljuk meg a kinyújtott tésztát vajjal,
és tekerjük fel. Kígyó alakban csavarva tegyük tepsibe, kb. 30 percig hagyjuk kelni.
Kenjük meg tojásfehérjével, és cukrozott, darált dióval hintve süssük meg.
Tálalásnál ne vágjuk fel, hanem hagyjuk egészben, így mindenki tetszés szerint
téphet magának belőle. Vaníliamártással kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése