2017.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg alma,
30 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
5 dkg durvára tört dió,
1/2 citrom,
késhegynyi fahéj,
1 tojás,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a lereszelt
almát a cukorral, majd adjuk hozzá a mazsolát, a durvára tört diót, a fél
citrom lereszelt héját, és a fahéjat. Keverjük bele az egész tojást, és a
sütőporral elkevert lisztet. Öntsük a masszát kizsírozott, kilisztezett vékony
püspökkenyérformába és megkent fóliával letakarva toljuk forró sütőbe.
Mérsékelt tűznél 45 percig süssük, még melegen borítsuk deszkára. Miután
kihűlt, alufóliába csomagolva sokáig eláll.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése