2009.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg margarin,
4 tojássárgája,
8 dkg barnacukor,
2 evőkanál akácméz,
1 citrom,
2 dkg vaníliáscukor,
5 dkg élesztő,
1 dl tej,
40 dkg kukoricaliszt,
5 dkg dió,
őrölt fahéj,
vaníliás porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint a
tojások sárgájával, és a barnacukorral. Adjuk hozzá a mézet és a citrom levét.
Öntsük hozzá a cukorral, langyos tejben felfuttatott élesztőt. Keverjük össze a
darált diót az őrölt fahéjjal ízesített finom kukoricaliszttel, és az egészet
adjuk hozzá az élesztős-tojássárgás masszához. Öntsük a masszát margarinnal
kikent, kilisztezett kuglófformába, és egy fél órás kelesztés után süssük meg
180 fokos sütőben. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a kuglóf. Pihentetés
után szórjuk meg vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése