2018.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg vaj,
2 tojás,
10 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1-2 kanál tej,
a töltelékhez:
15 dkg mazsola,
6 dkg darált dió,
2 evőkanál cukor,
vaníliás porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a
sütőporral, majd gyúrjuk hozzá a vajat, az egész tojásokat, a cukrot, és a
vaníliáscukrot. Kevés tejjel tegyük könnyen gyúrhatóvá, és formáljunk belőle
diónyi golyócskákat Kissé lapítsuk meg, és a közepüket az ujjunkkal nyomjuk be,
hogy a tölteléknek előkészítsük a helyét. A töltelékhez főzzük sűrűre kevés vízzel
a mazsolát, a darált diót, és a cukrot. Töltsük meg a golyócskákat és közepes
tűznél süssük meg. Tálalás előtt hintsük meg vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése