2031.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
20 dkg cukor,
10 dkg liszt,
1 citrom lereszelt héja,
a krémhez:
15 dkg margarin,
10 dkg étcsokoládé,
15 dkg dió vagy mandula,
2 evőkanál kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat
a cukorral, a lereszelt citromhéjjal, a liszttel, és a keményre vert
tojásfehérjével. Osszuk ketté, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót.
Külön-külön - de ugyanabban a formában - süssük meg, hűtsük ki, és mindkettőt vágjuk
két lapra, így már 4 lapunk lesz. A töltelékhez keverjük a margarint a cukorral
habosra, adjuk hozzá a megpuhított csokoládét és a darált diót vagy mandulát. Töltsük
meg a tésztalapokat (sárga tészta, töltelék, barna tészta, töltelék stb.) Végül
a tetejét és oldalát is kenjük be a krémmel. Tejszínhabbal és csokireszelékkel
díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése