Ads 468x60px

Pages

Diósbéles

2035.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
3 dkg cukor,
1 tojássárgája,
12 dkg zsír,
baracklekvár,
a töltelékhez:
14 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg darált dió,
1 kiskanál rum,
2 tojássárgája,
3 tojásfehérje.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a sütőporral elkevert lisztet a cukorral, a tojássárgájával, és a zsírral. Nagyobb részét nyomkodjuk szét egyenletesen egy tepsiben, majd kenjük meg baracklekvárral. Töltsük meg a következő diótöltelékkel: keverjük el a porcukrot a vaníliáscukorral, a darált dióval, a rummal, a 2 tojás sárgájával és a 3 tojás keményre vert habjával. A diótölteléket takarjuk be a tészta másik felével, szurkáljuk meg villával, és tojással történt bekenés után forró sütőben süssük szép pirosra. Kihűlés után vágjuk négyzetes darabokra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése