2035.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
3 dkg cukor,
1 tojássárgája,
12 dkg zsír,
baracklekvár,
a töltelékhez:
14 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg darált dió,
1 kiskanál rum,
2 tojássárgája,
3 tojásfehérje.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a
sütőporral elkevert lisztet a cukorral, a tojássárgájával, és a zsírral. Nagyobb
részét nyomkodjuk szét egyenletesen egy tepsiben, majd kenjük meg baracklekvárral.
Töltsük meg a következő diótöltelékkel: keverjük el a porcukrot a vaníliáscukorral,
a darált dióval, a rummal, a 2 tojás sárgájával és a 3 tojás keményre vert
habjával. A diótölteléket takarjuk be a tészta másik felével, szurkáljuk meg
villával, és tojással történt bekenés után forró sütőben süssük szép pirosra.
Kihűlés után vágjuk négyzetes darabokra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése