Ads 468x60px

Pages

Eszterházy palacsinta

2028.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
5 tojás,
csipetnyi só,
5 dkg liszt,
2 dl tej,
vegyes befőtt,
tojáslikőr,
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a porcukorral, a tojások sárgájával és a sóval. Óvatosan adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a tojások felvert habját. Süssünk a masszából teflonserpenyőben, kevés vajon palacsintákat, de csak az egyik oldalukat süssük meg, ne fordítsuk meg! Tálaláskor csúsztassuk a tányérra, rakjuk meg kis kockákra vágott vegyes befőttel, locsoljuk meg tojáslikőrrel és hajtsuk félbe. Vaníliás porcukorral meghintve adjuk az asztalra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése