2029.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg vaj,
14 dkg vaníliáscukor,
16 dkg megfőtt és szitán áttört
gesztenye,
5 darab sült, főtt és kockára
vágott gesztenye,
3 egész tojás,
3 dkg liszt,
rum,
15 dkg barackíz.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el alaposan a vajat a
cukorral és a tojássárgájával és adjuk hozzá a szitán áttört gesztenyét, a
tojások felvert habját, majd a lisztet és végül a kockákra vágott gesztenyét és
egy kevés rumot. Öntsük a masszát kivajazott és cukorral behintett
pudingformába, 35-40 percig főzzük csendesen, egyenletesen, 3 ujjnyi
vízfürdőben. Csak a vízfürdő-edény tetejét fedjük le lazán. Tálalásnál öntsük
le a pudingot a barackízzel, melyet fél deci rummal hígítottunk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése