2023.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
14 dkg vaj,
2 tojás,
20 dkg mandula,
2,5 dkg élesztő,
2 dl + egy pici tej,
1/2 citrom héja,
1 darab fahéj,
3 cl rum,
1 csomag vaníliáscukor,
a mártáshoz:
14 dkg cukor,
15 dkg csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a vajjal,
a tojással, majd a kevés langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáöntve
készítsünk tésztát. Dolgozzuk ki alaposan, majd hagyjuk pihenni. Közben főzzük
meg 2 dl tejben a darált mandulát a vaníliáscukorral, a citromhéjjal,a rummal, és a fahéjjal együtt. Miután kihűlt, kenjük
rá a kinyújtott tésztára, tekerjük fel, és egy ideig letakarva kelesztjük, majd
vajjal locsoljuk meg és süssük meg. A kihűlt tésztára öntsük rá a 3 kanál
vízből, a cukorból és a csokoládéból készített forró mártást.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése