2046.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
20 dkg friss, érett füge,
1 evőkanál száraz fehérbor,
1 evőkanál olaj,
2 dkg élesztő,
tej,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Oldjuk fel az
élesztőt kevés langyos tejben, majd dolgozzuk össze a liszttel. A tömör, kemény
tésztát letakarva, meleg helyen 2 órán át kelesszük. Dolgozzuk össze a borral, az
olajjal, és a sóval egy lisztezett deszkán és pihentessük további 1 órát. Nyújtsuk
ki, fektessük kiolajozott tepsibe és a tetejére nyomjunk az ujjunkkal kis
mélyedéseket. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük aranysárgára. Miután
kihűlt vágjuk kockákra, majd keresztben vágjuk ketté és a két lap közé tegyünk
megmosott, felszeletelt, friss fügét.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése