2050.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
35 dkg cukor,
10 evőkanál
víz,
20 dkg + 2
evőkanál liszt,
1/2 csomag
sütőpor,
2 dl tej,
2 evőkanál
kakaó,
20 dkg vaj,
20 dkg
porcukor,
15 dkg darált
dió,
1/2 dl rum,
csokidara.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük
habosra a tojások sárgáját 20 dkg cukorral, és a vízzel. Adjuk hozzá a sütőporral
elkevert 20 dkg lisztet, majd keverjük el jól, és egy kikent, kilisztezett
tepsiben közepes tűzön süssük meg. Főzzünk sűrű krémet a tejből a maradék
liszttel, és a kakaóporral. Keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd adjuk
hozzá a darált diót és a rumot. Végül keverjük bele a kihűlt, főzött krémet is.
Kenjük a masszát a kisült tésztára. Verjünk gőz fölött kemény habot a tojásfehérjékből
a maradék cukorral és simítsuk a krémre. A tetejére hintsünk csokoládédarát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése