2044.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg liszt,
18 dkg margarin,
11 dkg porcukor,
2 tojás,
csipetnyi só,
1 evőkanál tejföl,
5 dkg dió,
gyümölcsíz.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a
margarinnal, a porcukorral, a tojások sárgájával, a sóval, és a tejföllel, majd
tegyük félre 1 órára pihenni. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra és béleljünk ki
vele egy közepes méretű tepsit. Kenjük meg a felét tojásfehérjével és ezt a
felét hintsük is meg a durvára vágott dióval. Közepesen meleg sütőben süssük
aranysárgára. Vágjunk belőle hosszúkás hasábokat és 1-1 üres szeletet kenjünk meg
valamilyen ízlés szerint választott gyümölcsízzel. Erre fektessük a megkent és
dióval meghintett szeleteket.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése