2044.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg liszt,
18 dkg margarin,
11 dkg porcukor,
2 tojás,
csipetnyi só,
1 evőkanál tejföl,
5 dkg dió,
gyümölcsíz.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojások sárgájával, a sóval, és a tejföllel, majd tegyük félre 1 órára pihenni. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra és béleljünk ki vele egy közepes méretű tepsit. Kenjük meg a felét tojásfehérjével és ezt a felét hintsük is meg a durvára vágott dióval. Közepesen meleg sütőben süssük aranysárgára. Vágjunk belőle hosszúkás hasábokat és 1-1 üres szeletet kenjünk meg valamilyen ízlés szerint választott gyümölcsízzel. Erre fektessük a megkent és dióval meghintett szeleteket.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése