Ads 468x60px

Pages

Piskótás túrópite

2047.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg vaj,
2 evőkanál porcukor,
csipetnyi só,
reszelt citromhéj,
2 tojássárgája,
1 evőkanál tejföl,
a töltelékhez:
50 dkg túró,
3 tojás,
2 evőkanál gríz,
reszelt citromhéj,
porcukor,
csipetnyi só,
3 tojásból piskótatészta.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a vajjal, majd gyúrjuk össze a porcukorral, a sóval, az ízlés szerinti mennyiségű reszelt citromhéjjal, a tojások sárgájával és végül a tejföllel. Tegyük tepsibe és süssük egy kicsit elő világosra. Keverjük össze az áttört túrót a tojások sárgájával, a grízzel, a lereszelt citromhéjjal, ízlés szerint porcukorral, és sóval, majd végül keverjük hozzá a tojások keményre vert habját. Készítsünk 3 tojásból piskótatésztát. Kenjük egyenletesen a túrótölteléket az elősütött tésztára, majd ugyancsak egyenletesen öntsük rá a piskótatésztát. Nem forró, de meleg sütőben süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése