2047.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg vaj,
2 evőkanál
porcukor,
csipetnyi só,
reszelt
citromhéj,
2
tojássárgája,
1 evőkanál
tejföl,
a töltelékhez:
50 dkg túró,
3 tojás,
2 evőkanál
gríz,
reszelt
citromhéj,
porcukor,
csipetnyi só,
3 tojásból
piskótatészta.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el
a lisztet a vajjal, majd gyúrjuk össze a porcukorral, a sóval, az ízlés
szerinti mennyiségű reszelt citromhéjjal, a tojások sárgájával és végül a
tejföllel. Tegyük tepsibe és süssük egy kicsit elő világosra. Keverjük össze az
áttört túrót a tojások sárgájával, a grízzel, a lereszelt citromhéjjal, ízlés
szerint porcukorral, és sóval, majd végül keverjük hozzá a tojások keményre
vert habját. Készítsünk 3 tojásból piskótatésztát. Kenjük egyenletesen a
túrótölteléket az elősütött tésztára, majd ugyancsak egyenletesen öntsük rá a
piskótatésztát. Nem forró, de meleg sütőben süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése