Ads 468x60px

Pages

Szlovák krémes

2051.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg cukor,
4 tojás,
1/2 marék durvára vágott dió,
2 evőkanál kakaó,
7 evőkanál víz,
20 dkg liszt,
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna,
a krémhez:
4,5 dl tej,
3 púpozott evőkanál liszt,
1 tojás,
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja és fele leve,
2 csomag vaníliáscukor,
a mázhoz:
6 dkg vaj,
2 evőkanál kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Állítsuk össze a tésztát piskótaszerűen a cukorból, a tojások sárgájából, a dióból, a kakaóból, a vízzel, a liszttel és a szódabikarbónával. Végül keverjük bele a tojások habját és süssük meg.
A krémhez keverjük össze a tejet a liszttel, és a tojással, majd főzzük fel. Keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd dolgozzuk össze a felfőzött masszával, adjuk hozzá a citrom levét és lereszelt héját, és a vaníliáscukrot, majd kenjük a kisült tésztára.
A mázhoz keverjük össze a vajat a kakaóval, főzzük fel, és csurgassuk a krém tetejére.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése