Ads 468x60px

Pages

Csokoládés biscotti

2065.
HOZZÁVALÓK:
3 nagy tojás,
2 narancs lereszelt héja,
1 teáskanál vanília,
1/2 teáskanál mandulaolaj,
3,5 dl finomliszt,
0,7 dl cukrozatlan, keserű kakaópor,
1,5 dl porcukor,
1 teáskanál sütőpor,
1/4 teáskanál só,
2 dl pörkölt mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Egy nagy sütőlapot vékonyan olajozzunk meg, vagy tegyünk rá sütőpapírt. Egy tálban verjük egybe a tojásokat, a narancshéjat, a vaníliát és a mandulaolajat. Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a kakaót, a cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásos keveréket és keverjük simára. Ezután keverjük bele a mandulát. Felezzük el a tésztát. Minkét félből formáljunk kb. 30 cm hosszú, 3 - 4 cm széles, 1 - 1,5 cm magas téglát. Süssük őket a sütő közepébe helyezve kb. 50 percig, míg teljesen össze nem állnak, és az éleiknél már pörkölődni nem kezdenek. Ekkor vegyük ki őket a sütőből és hűtsük 5 percig. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 135 fokra. Egy vágódeszkán fűrészfogú késsel vágjunk belőlük 1/2 - 3/4 cm vastag szeleteket. Lapjával helyezzük vissza a szeleteket a sütőlapra, köztük kis hézagot hagyva. Tegyük vissza őket a sütőbe és további 20 - 25 percig süssük, amíg ki nem szárad és enyhén meg nem pörkölődik. Közben egyszer fordítsuk meg őket a másik lapjukra. Utána fémrácson hűtsük le, és légmentesen záródó fémdobozban tároljuk őket.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése