2066.
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
15 dkg
barnacukor,
15 dkg reszelt
sárgadinnye vagy alma,
2 evőkanál
méz,
1,5 dl étolaj,
2 dl „fűszeres”
fehérbor,
30 dkg liszt,
1 dkg sütőpor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze
alaposan a tojásokat, a barnacukrot, a gyümölcsöt, és a mézet, majd pihentessük
rövid ideig. Pihentetés után, folyamatos keverés közben öntsük hozzá a bort,
majd az olajat. Pihentessük ismét. Keverjük hozzá a sütőporral elkevert
lisztet. Tegyük 6-8 órára hűtőbe, és közben többször keverjük át. Nyomózsákkal
vagy beolajozott evőkanállal töltsük a masszát a kivajazott formákba. 180 fokon
30-35 percig süssük. Miután kihűlt, a tetejét hintsük meg porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése