Ads 468x60px

Pages

Fehérboros, mazsolás muffin

2066.
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
15 dkg barnacukor,
15 dkg reszelt sárgadinnye vagy alma,
2 evőkanál méz,
1,5 dl étolaj,
2 dl „fűszeres” fehérbor,
30 dkg liszt,
1 dkg sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze alaposan a tojásokat, a barnacukrot, a gyümölcsöt, és a mézet, majd pihentessük rövid ideig. Pihentetés után, folyamatos keverés közben öntsük hozzá a bort, majd az olajat. Pihentessük ismét. Keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Tegyük 6-8 órára hűtőbe, és közben többször keverjük át. Nyomózsákkal vagy beolajozott evőkanállal töltsük a masszát a kivajazott formákba. 180 fokon 30-35 percig süssük. Miután kihűlt, a tetejét hintsük meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése