Ads 468x60px

Pages

Különleges habtorta

2055.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojásfehérje,
50 dkg cukor,
25 dkg mandula,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
4 dl tejszín,
5 evőkanál sárgabaracklekvár,
1/2 dl tej,
1 evőkanál zselatinpor,
a tetejére:
ízlés szerinti vegyes befőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket és forgassuk bele a lehéjazott, szálkás forgácsokra vágott mandulát. Ezt a masszát kenjük fel 6 egyforma, kerek, lapostányér nagyságú fehér, tiszta csomagolópapírra. Tegyünk közülük hármat a sütőlemezre. Az előmelegített, nem túl meleg sütőben inkább szárítsuk, mint süssük. Közben a tejszínből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk bele a kevés vízzel kenhetővé hígított sárgabaracklekvárt, ezután a tejben megáztatott és langyosra melegített, átszűrt zselatinnal fixáljuk a tejszínhabot. A megsült cukros lapokról húzzuk le a papírt, majd egyet kenjünk be az ízesített tejszínhabbal, és borítsunk rá egy másikat. A rétegezést addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tejszínhab kerül, amibe nyomkodjuk bele az előzetesen lecsöpögtetett, és tetszés szerint feldarabolt, kimagozott befőttet. Legalább fél napig dermesszük, és csak azután kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése