2055.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6
tojásfehérje,
50 dkg cukor,
25 dkg
mandula,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
4 dl tejszín,
5 evőkanál
sárgabaracklekvár,
1/2 dl tej,
1 evőkanál
zselatinpor,
a tetejére:
ízlés szerinti
vegyes befőtt.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény
habbá a tojásfehérjéket és forgassuk bele a lehéjazott, szálkás forgácsokra
vágott mandulát. Ezt a masszát kenjük fel 6 egyforma, kerek, lapostányér nagyságú
fehér, tiszta csomagolópapírra. Tegyünk közülük hármat a sütőlemezre. Az
előmelegített, nem túl meleg sütőben inkább szárítsuk, mint süssük. Közben a
tejszínből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk bele a kevés vízzel
kenhetővé hígított sárgabaracklekvárt, ezután a tejben megáztatott és langyosra
melegített, átszűrt zselatinnal fixáljuk a tejszínhabot. A megsült cukros
lapokról húzzuk le a papírt, majd egyet kenjünk be az ízesített tejszínhabbal, és
borítsunk rá egy másikat. A rétegezést addig folytassuk, amíg el nem fogynak a
hozzávalók. A tetejére tejszínhab kerül, amibe nyomkodjuk bele az előzetesen
lecsöpögtetett, és tetszés szerint feldarabolt, kimagozott befőttet. Legalább
fél napig dermesszük, és csak azután kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése