2064.
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
15 dkg vaj,
1/2 csomag
vaníliáscukor,
10 dkg
porcukor,
25 dkg liszt,
1 csomag
sütőpor,
lekvár,
vaníliás
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki
habosra a tojásokat a vajjal, a vaníliáscukorral, és a porcukorral, majd gyúrjuk
össze a liszttel elkevert sütőporral. Nyújtsuk ki a tésztát 1/2 cm
vastagságúra, és vágjuk gyufásdoboz nagyságúra. A tésztaszeletek egyharmadát
hosszában még vágjuk ketté. A nagyobb darabokra ízlés szerint választott
lekvárból rakjunk csíkot, melyekre nyomjunk egy-egy keskeny elvágott szeletet. Tegyük
kivajazott tepsibe, és süssük szép sárgára. Tálaláskor hintsük meg vaníliás
porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése