2078.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg cukor,
4 tojás,
6 dkg vaj,
15 dkg cukor,
1 mokkáskanál
fahéj,
35-40 dkg
liszt,
1 mokkáskanál sütőpor,
a sziruphoz:
18 dkg cukor,
1/4 l víz,
1 kis pohár
konyak.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük
simára a vajat a cukorral, majd egyenként keverjük hozzá a tojássárgáját és a
fahéjat is. Apránként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a diót. Végül
óvatosan adjuk hozzá a habot is. Öntsük kikent tepsibe, szórjuk meg a dióval és
közepesen meleg sütőben 30-40 percen keresztül, tűpróbáig süssük. A kalácsot
hagyjuk bent a lekapcsolt sütőben. A cukrot a vízben sűrűsödésig főzzük. Öntsük
bele a konyakot. Amikor a kalács már majdnem meghűlt a sütőben öntsük rá a
forró szirupot. Várjuk meg, amíg kihűl, ekkor vágjuk kockára. Az eldarabolt
dióból előzőleg félretett 2 kanálnyit használjuk a szóráshoz.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése