Ads 468x60px

Pages

Athéni dióskalács

2078.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg cukor,
4 tojás,
6 dkg vaj,
15 dkg cukor,
1 mokkáskanál fahéj,
35-40 dkg liszt,
1 mokkáskanál sütőpor,
a sziruphoz:
18 dkg cukor,
1/4 l víz,
1 kis pohár konyak.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára a vajat a cukorral, majd egyenként keverjük hozzá a tojássárgáját és a fahéjat is. Apránként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a diót. Végül óvatosan adjuk hozzá a habot is. Öntsük kikent tepsibe, szórjuk meg a dióval és közepesen meleg sütőben 30-40 percen keresztül, tűpróbáig süssük. A kalácsot hagyjuk bent a lekapcsolt sütőben. A cukrot a vízben sűrűsödésig főzzük. Öntsük bele a konyakot. Amikor a kalács már majdnem meghűlt a sütőben öntsük rá a forró szirupot. Várjuk meg, amíg kihűl, ekkor vágjuk kockára. Az eldarabolt dióból előzőleg félretett 2 kanálnyit használjuk a szóráshoz.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése