Ads 468x60px

Pages

Csokoládés habszelet

2072.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
10 dkg vaj,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1 tojás,
15 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a habhoz:
15 dkg cukor,
4 tojás,
2 szelet csokoládé,
10 dkg darált, héjas mandula,
1 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a cukrot a vajjal, a vaníliáscukorral, az egész tojással, és a sütőporral elkevert liszttel. Tegyük a tésztát egyenletesen elkenve süssük. Sütés után vonjuk be vastagon a következő habkeverékkel: keverjük 1/2 óráig a cukrot a tojások sárgájával, majd adjuk hozzá a puhított csokoládét, a mandulát, a citrom lereszelt héját és utoljára a tojások keményre vert habját. A csokoládés tésztát felkenve, az egész tepsit tegyük sütőbe, és lassú tűznél szárítsuk ki jól.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése