2072.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
10 dkg vaj,
1/2 csomag
vaníliáscukor,
1 tojás,
15 dkg liszt,
1/2 csomag
sütőpor,
a habhoz:
15 dkg cukor,
4 tojás,
2 szelet
csokoládé,
10 dkg darált,
héjas mandula,
1 citrom.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze
alaposan a cukrot a vajjal, a vaníliáscukorral, az egész tojással, és a
sütőporral elkevert liszttel. Tegyük a tésztát egyenletesen elkenve süssük. Sütés
után vonjuk be vastagon a következő habkeverékkel: keverjük 1/2 óráig a cukrot
a tojások sárgájával, majd adjuk hozzá a puhított csokoládét, a mandulát, a
citrom lereszelt héját és utoljára a tojások keményre vert habját. A csokoládés
tésztát felkenve, az egész tepsit tegyük sütőbe, és lassú tűznél szárítsuk ki
jól.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése