2080.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg vaj,
12,5 dkg
cukor,
1 csomag
vaníliáscukor,
4 tojás,
15 dkg liszt,
15 dkg
étkezési keményítő,
10 dkg őrölt
mandula,
2 teáskanál
sütőpor,
a kérmhez:
12,5 dkg vaj,
12,5 cukor,
4
tojássárgája,
2 citrom,
a díszítéshez:
1
tojásfehérje,
2,5 dkg
porcukor,
2 evőkanál
citromlé,
3 dkg
pisztáciabél,
16 dkg színes
szórócukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük
habosra a vajat a cukorral és a vaníliáscukorral. A tojásokat 4 evőkanál vízzel
keverjük ki jól, majd adjuk hozzá a lisztet, a keményítőt, a mandulát, a sütőport,
és az egészet dolgozzuk össze alaposan. Előmelegített sütőben 45 percig süssük.
A krémhez olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a tojássárgákat. Reszeljük
bele a citromhéjat, és öntsük hozzá a citromok levét. Az edényt állítsuk forró
vízbe, és a krémet keverjük jó habosra, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát vágjuk
három lapra. Két lapot kenjünk meg a citromkrémmel, és rakjuk össze. Végül a
tojásfehérjéből a cukorral és 2 evőkanál citrom lével verjünk kemény habot. Vonjuk
be a tortát, pisztáciával és színes szórócukorral díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése