2081.
HOZZÁVALÓK:
75 dkg alma,
1 dl cukor,
2 dl
piskótamorzsa,
5 dkg vaj.
a krémhez:
2 tojás,
1 evőkanál
cukor,
2 kiskanál
burgonya- vagy rizsliszt,
4 dl tej,
1/2 rúd vanília,
1 dl tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg az
almákat, szeleteljük fel és tegyük tűzálló tálba. Keverjük össze a
kristálycukorral és a piskótamorzsával, majd a tetejére szórjunk 5 dkg
szétmorzsolt, fagyos vajat. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és süssük a
tésztát 1/2 óráig. Eközben készítsük el a krémet. A két tojást keverjük el a
cukorral, a burgonyaliszttel, a vaníliával és a tejjel. Állandóan kevergetve
kis lángon főzzünk belőle sűrű krémet. Miután a krém kihűlt, keverjük hozzá a
tejszínből vert habot, és tegyük hideg helyre. A ropogós, meleg almatortát a
hideg krémmel tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése