2082.
HOZZÁVALÓK:
4 dkg élesztő,
2 dl tej,
60 dkg liszt,
30 dkg
margarin,
6 tojás,
50 dkg cukor,
30 dkg darált
dió,
20 dkg
barackíz,
csokoládémáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk a
langyos tejbe az élesztőt, kevés cukrot és lisztet, pár percnyi pihenés után ez
lesz a kovász. Szórjuk a deszkára a lisztet, tegyük a közepébe a tojások sárgáját,
a kovászt, a margarint, 20 dkg cukrot és dolgozzuk ki alaposan. Osszuk a
tésztát 3 felé, vékonyra nyújtva, az első lapot rakjuk a tepsi aljára. Kenjük meg
a töltelék felével: verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, adjuk hozzá a maradék
cukrot, a darált diót és a barackízt, és verjük tovább. Helyezzük rá a tészta
kinyújtott második lapját, és ismét kenjük meg a töltelékkel. A harmadik lappal
borítsuk be, kicsit szurkáljuk meg, és tojással kenjük meg. Mérsékelten meleg
sütőben süssük világosra. Miután kihűlt, kenjük meg csokoládémázzal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése