Ads 468x60px

Pages

Barna linzer

2095.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg liszt,
40 dkg vaj,
60 dkg cukor,
40 dkg darált mogyoró,
2 tojássárgája,
kevés citromhéj,
1/2 dkg törött fahéj,
a töltelékhez:
30 dkg dió,
20 dkg porcukor,
1/2 dl rum,
2 dl tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a lisztet a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával, a mogyoróval, a citromhéjjal, és a fahéjjal. Osszuk 2 egyforma részre, nyújtsuk ki negyedujjnyi vastagságúra, majd előmelegített sütőben süssük világosra. Miután megsült, kenjük meg a következő töltelékkel: a diót a cukorral, rummal, tejjel jól összekeverjük, ha kissé még kemény, hígítsuk tejjel, hogy jól kenhető legyen. Ezt kenjük rá az egyik lapra, majd helyezzük rá a másik lapot. Vágjuk kockákra, és minden kocka tetejére tegyünk egy gerezd diót.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése