2095.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg liszt,
40 dkg vaj,
60 dkg cukor,
40 dkg darált
mogyoró,
2
tojássárgája,
kevés
citromhéj,
1/2 dkg törött
fahéj,
a töltelékhez:
30 dkg dió,
20 dkg
porcukor,
1/2 dl rum,
2 dl tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk
össze alaposan a lisztet a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával, a mogyoróval,
a citromhéjjal, és a fahéjjal. Osszuk 2 egyforma részre, nyújtsuk ki negyedujjnyi
vastagságúra, majd előmelegített sütőben süssük világosra. Miután megsült, kenjük
meg a következő töltelékkel: a diót a cukorral, rummal, tejjel jól összekeverjük,
ha kissé még kemény, hígítsuk tejjel, hogy jól kenhető legyen. Ezt kenjük rá az
egyik lapra, majd helyezzük rá a másik lapot. Vágjuk kockákra, és minden kocka
tetejére tegyünk egy gerezd diót.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése