2087.
HOZZÁVALÓK:
a pudinghoz:
20 dkg fehér
kenyér,
2 dl tej,
2 tojás,
6 dkg cukor,
3 evőkanál
darált dió,
6 dkg vaj,
3 evőkanál
mazsola,
1/2 citrom lereszelt
héja,
csipetnyi só,
a forma
kikenéshez margarin,
a szóráshoz
zsemlemorzsa,
a kompóthoz:
1 kis üveg egresbefőtt,
1 kis üveg
meggybefőtt,
1 csomag
vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük össze a
kétféle befőttet, a levét - ízlés szerint - vaníliás cukorral ízesítjük. Vágjuk
kockákra a kenyeret, és öntsük fel a tejjel. Keverjük habosra a vajat vagy a cukorral
és a tojással. Adjuk hozzá a darált diót, a reszelt citromhéjat, és egy kevés
sót. Keverjük a krémbe a beáztatott kenyeret, és a megmosott, meleg vízben
áztatott, és lecsöpögtetett mazsolát. Öntsük a tésztát egy kikent,
zsemlemorzsával meghintett jénai kuglófformába. Folpackkal fedjük le, és tegyük
mikroba. 600 watton 8 percig süssük, majd 2 percig pihentessük. Borítsuk tálra
borítjuk, és a kompóttal tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése