2086.
HOZZÁVALÓK:
1,2 kg
őszibarack,
25 dkg cukor,
2 dkg vaj,
4 tojás,
10 dkg liszt,
4 dl tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk cikkekre
a meghámozott barackokat, és pároljuk 15 dkg cukorral meghintve 20 percig.
Amikor a cukor megolvadt, adjuk hozzá a vajat. Közben verjük fel a tojásokat a
maradék cukorral, majd keverjük el a liszttel és a tejjel. Tegyük a
lecsöpögtetett barackokat, kivajazott formába és öntsük rá a tésztát.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 35 percig süssük, majd magasabb
fokozaton még 15 percig. Borítsuk a tortát tálra és durva szemű cukorral,
barackgerezdekkel és mentalevéllel díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése