Ads 468x60px

Pages

Argentin mandulás sütemény

2102.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
22 dkg cukor,
10 dkg hámozott, apróra vágott pörkölt mandula,
1 citrom lereszelt héja,
a tetejére:
15 dkg cukor,
3 tojásfehérje.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojások sárgáját válasszuk el a fehérjétől (3 fehérje kell majd a tetejére). Keverjük fehéredésig a tojássárgáját. Verjünk habbá 1 tojás fehérjét. Amikor keményedni kezd, apránként verjük bele a 22 dkg cukrot. Ha a cukros hab kemény, keverjük össze a sárgájával. Adjuk hozzá a citromhéjat, mandulát. Öntsük egy sütőpapírral kibélelt 20x20 cm-es tepsibe. Langyos sütőben kb. 25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből. A máz elkészítéséhez a cukorból és 4 evőkanál vízből főzzünk szirupot, amíg kanálból lecsöpögtetve szálat ereszt. Vegyük le a tűzről. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, keverjük össze a kihűlt sziruppal. Öntsük a süteményre (előtte célszerű a papírt lehúzni róla), tegyük vissza a langyos sütőbe. Addig süssük, míg teteje aranybarna lesz.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése