2105.
HOZZÁVALÓK:
16 dkg
margarin,
20 dkg
porcukor,
1
tojássárgája,
4 tojás,
1 csomag
vaníliáscukor,
csipetnyi só,
28 dkg liszt,
1 csomag
sütőpor,
1 dl tejszín,
1 savanykás
alma,
1/2
mokkáskanál őrölt fahéj,
1/2
mokkáskanál őrölt szegfűszeg,
1/2
mokkáskanál őrölt gyömbér.
ELKÉSZÍTÉS:
A kézmeleg
margarinhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliáscukrot, a csipetnyi sót és keverjük
ki nagyon habosra, majd tegyük bele a tojássárgáját, és állandó keverés mellett
egyenként üssük bele az egész tojásokat, és habosítsuk tovább. Adjuk az
átszitált liszthez a sütőport, az őrölt fűszereket, és keverjük össze alaposan.
Öntsük a tojásos masszába z 1 dl tejszínnel együtt. Keverjük az egészet sima
tésztává. Kenjünk ki egy tortaformát margarinnal, lisztezzük ki, és simítsuk bele
a tésztát. Tisztítsuk meg az almát, vájjuk ki a közepét, vágjuk nyolcfelé és a
szeleteket gyengéden, körben nyomjuk bele a torta tetejébe. 180 fokra előmelegített
sütőben a tortát kb. 50 perc alatt süssük meg. Hagyjuk a formában kihűlni.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése