Ads 468x60px

Pages

Habos grillázstorta

2112.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 tojás,
20 dkg porcukor,
4 evőkanál zsemlemorzsa,
a grillázshoz:
80 dkg cukor,
30 dkg vágott dió,
a díszítéshez:
6 dl tejszín,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A grillázshoz pörköljük a cukrot karamellé, adjuk hozzá a vágott diót, majd rövid ideig kevergessük. A tűzről levéve borítsuk vizezett tányérra. Miután kihűlt, daráljuk meg. A tésztához keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a zsemlemorzsát és a grillázs felét. Süssünk belőle 3 nagy tortalapot. A tejszínt a vaníliás cukorral verjük habbá, adjuk hozzá a maradék grillázst, és keverjük össze. Ezzel a krémmel töltsük meg a tortát, és vonjuk be kívülről is.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése