2112.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 tojás,
20 dkg
porcukor,
4 evőkanál
zsemlemorzsa,
a grillázshoz:
80 dkg cukor,
30 dkg vágott
dió,
a díszítéshez:
6 dl tejszín,
1 csomag
vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A grillázshoz pörköljük
a cukrot karamellé, adjuk hozzá a vágott diót, majd rövid ideig kevergessük. A
tűzről levéve borítsuk vizezett tányérra. Miután kihűlt, daráljuk meg. A
tésztához keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, adjuk hozzá a kemény
habbá vert tojásfehérjéket, a zsemlemorzsát és a grillázs felét. Süssünk belőle
3 nagy tortalapot. A tejszínt a vaníliás cukorral verjük habbá, adjuk hozzá a
maradék grillázst, és keverjük össze. Ezzel a krémmel töltsük meg a tortát, és vonjuk
be kívülről is.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése