Ads 468x60px

Pages

Karácsonyi csillag

2110.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
8 dkg cukor,
1 tojássárgája,
10 dkg vaj,
4 evőkanál sárgabarack lekvár,
20 dkg porcukor,
1-1 evőkanál citromlé és mangó-szirup.



ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a cukorral, a vaníliáscukorral, a tojássárgájával és a vajjal, majd formáljunk a tésztából cipót, és pihentessük 1 órán át hűtőszekrényben. Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán, majd szúrjunk ki sima és csóvás csillagokat. A csillagokat rakjuk sütőpapírral bélelt sütőlemezre, kb. 8 percig süssük a 180 fokra előmelegített sütőben, majd hagyjuk kihűlni. A simára kevert lekvárral ragasszunk össze 1-1 kicsi és 1-1 csóvás csillagot. Szitáljuk át a porcukrot, osszuk háromfelé és az egyik részt citromlével, a másikat pedig mangó-sziruppal fessük meg. A csillagokat vonjuk be különböző színű mázzal, és hagyjuk megszáradni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése