Ads 468x60px

Pages

Mandarinzselé

2109.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg mandaringerezd,
8 zselatinlap,
1/2 l mandarinlé,
1 citrom leve,
10 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Csöpögtessük le a mandaringerezdeket, és a levét fogjuk fel. Áztassuk a zselatint öt percig hideg vízben. A mandarinlevet, a citromlevet és a cukrot addig melegítsük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Nyomkodjuk ki a zselatint és keverjük bele a még meleg lébe. Tegyük a gyümölcsdarabokat apró fém-, porcelán-, vagy műanyagformákba és öntsük le a meleg gyümölcslével. Hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. 2-3 óra múlva kiboríthatjuk a formákat úgy, hogy egy pillanatra forró vizet engedünk rájuk. Ha szükséges, akkor késsel válasszuk el a formától.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése